Медуниця стимулює функцію залоз внутрішньої секреції, нормалізує імунітет, підвищує захисні властивості організму. Трава містить багатий комплекс мікроелементів, що підсилюють освіта крові.
Тут я не даю, як зазвичай, рецепти від різних хвороб, так як спосіб приготування настоянки практично зводиться до одного: столова ложка трави на склянку окропу. А ось свіжозібрану траву раджу з'їдати у вигляді салатів, особливо при гіпофункції щитовидної залози. Засушенную траву я поважаю і взимку використовую при необхідності, але найціннішим вважаю сік медунки. Доводиться його спиртовать один до одного з горілкою, оберігаючи від закисання, зате саме сік виручає людей, які звертаються до мене за допомогою при онкозахворюваннях, лейкозах, хвороби щитовидної залози, анемії, деяких легеневих та інших запальних захворюваннях.
* * *
Протипоказань майже не має, хоча може викликати нудоту, якщо вживати міцний настій натще. При атонії кишок з наполегливими запорами не варто користуватися медункою тривало.
Комментариев нет:
Отправить комментарий