Сайт присвячений народній медицині, що грунтується на лікуванні народними засобами, рецепти лікування травами та поради що до профілактики захворювань.
вторник, 23 октября 2012 г.
Грецкий горіх(волоський)
Стародавні греки називали його «святом для мізків» і навіть «їжею богів». Високо
цінував волоський горіх Авіценна, посилаючись на Гіппократа: «Корисний
при нетравленні шлунка, укріплює головні органи: мозок, серце, печінка;
загострює почуття, особливо якщо поєднувати з інжиром і родзинками;
цілюще для літніх людей». Сарасваті
в «йоговской терапії» помітив: «Горіхи містять в п'ять разів більше
поживних речовин, ніж яйця; більше жиру, ніж масло; більше білка, ніж
м'ясо; але для переварювання вони вимагають значно більше гастрических
соків». Для кращого засвоєння він радить розмочувати горіхи у воді. У
волоського горіха лікарською сировиною служить все: кора і коріння,
листя, околоплодника, як зелені, так і зрілі горіхи, навіть
внутріорешние перегородки і шкаралупа.Запалення лімфатичних вузлів. 1 столову ложку листя або зелених околоплодника залити склянкою окропу, настояти 2 години, процідити. Пити по 1 столовій ложці 3 рази на день незалежно від їжі. Дітям - по 1 чайній ложці теж 3 рази на день.Полікістоз. 2 столові ложки горіхових перегородок залити 1,5 склянки окропу, кип'ятити 20 хвилин, настояти 1 годину. Пити по півсклянки 3 рази на день протягом місяця. Перевіритися. При необхідності через 2 тижні повторити.КІСТА ЯЄЧНИКА. Шкарлупки від 15 20 горіхів залити 0,5 л горілки, настояти 10 днів. Лікування один раз на добу: влити 1 столову ложку в півсклянки води і випити вранці натщесерце. Через місяць - перевірка. Шкарлупки не проціджувати.АДЕНОЇДИ. 1 столову ложку околоплодника на 1 склянку води, довести до кипіння, зняти з вогню і настояти до охолодження. Капати в кожну ніздрю по 6 8 крапель 3 4 рази на день.ГІПЕРТОНІЯ. З'їдати щодня по 100 г горіхів (можна з медом) протягом 45 днів.Гастрит з підвищеною кислотністю. З'їдати щодня за 7 10 волоських горіхів.ДІАБЕТ. 1 столову ложку сухого подрібненого листя кип'ятити в 2 склянках води протягом 15 20 хвилин. Прийняти настій в 3 4 прийоми протягом дня.Вугровий висип гнійний характер. Змішати рівні частини листя горіха, кореня оману і трави фіалки триколірної. 2 столові ложки суміші залити 0,5 л окропу, ще кип'ятити 5 хвилин, настояти до охолодження, процідити. Пити по півсклянки 4 рази на день незалежно від їжі.Занадто великий перелік захворювань, при яких приносить користь і зцілення цей найцінніший дар природи. В даному випадку в моє завдання не входить детально роз'яснювати, що і при яких хворобах застосовується. Зате про протипоказання необхідно пам'ятати. *** Волоський горіх не рекомендується вживати в їжу при хронічних колітах і ентероколітах. Високий
вміст білка в ядрах іноді провокує алергічні реакції - кропивницю,
висипу - аж до набряку Квінке, і може викликати алергічний стоматит,
діатез. На
багатьох прикладах я переконувався в тому, що волоські горіхи
протипоказані хворим, що страждають екземою, нейродермітом, псоріазом і
деякими іншими шкірними захворюваннями. Прийом навіть невеликої кількості горіхів сприяє загостренню цих хвороб.
Комментариев нет:
Отправить комментарий