среда, 18 сентября 2013 г.

Рубрика 'Отруєння і укуси'

 Настоянка листя грициків
100 грам сухого подрібненого листя грициків і один літр червоного сухого вина.
Настояти в темному прохолодному місці 15 днів, періодично струшуючи вміст, процідити, залишок віджати.
Настоянка листя грициків дієва при отруєннях та укусах отруйних комах і плазунів. Приймати по 50 грам 3-5 разів на день до їди.




 Насіння звіробою
Насіння звіробою допомагають при отруєнні отрутами, при геморої, при проносі, дизентерії, володіють прекрасним глистогінним дією.
Приймати насіння звіробою по 3 гр., Запиваючи теплою водою, три рази на день за півгодини до їди.


 Порошок коренів частухи подорожникової
 Зібрати в серпні коріння частухи подорожникової (росте по болотах, в стоячих водах, лісових калюжах), висушити і подрібнити в порошок.
Зберігати порошок коренів частухи подорожникової в щільно закритій скляній баночці в темному місці.
При yкyce порошок посипати на хліб з несолоним вершковим маслом і з'їсти. Виконувати щодня 2-3 рази на день протягом тижня. Отрута втрачає свої токсичні властивості.



 Відвар чорного перцю
 Столову ложку чорного роздробленого або меленого перцю залити двома склянками води.
Варити в закритому посуді на слабкому вогні 15-20 хвилин, процідити.
Давати пити відвар чорного перцю вкушеній змією або скорпіоном, щоб викликати в нього блювоту і так видалити отруту.



 Суміш волоських горіхів з медом, сіллю і соком цибулі
 Стовчене волоські горіхи ретельно змішати з медом, сіллю і соком ріпчастої цибулі в співвідношенні (за вагою) 2:2:1:1.
Зберігати в холодильнику.
Суміш волоських горіхів з медом, сіллю і соком цибулі прикладати при укусі скаженої собаки до ураженого місця, змінюючи її через кожні 1-2 години і одночасно приймаючи всередину по одній десертній ложці.


 Настоянка кореневищ горця зміїного
20 г сухих подрібнених кореневищ горця зміїного залити 1 л сухого білого вина.
Настояти 8 годин, періодично струшуючи вміст.
Пити настоянку кореневищ горця зміїного при отруєнні потроху протягом дня.
 Настоянка листя полину і вахти трилистий
 8 столових ложок сухого подрібненого листя полину гіркого і 2 столові ложки листя вахти трилистий залити 1 л сухого червоного вина.
Настояти 20 днів у темному прохолодному місці, періодично струшуючи вміст, процідити.
Пити настоянку листя полину і вахти трилистий по 50 г щогодини при отруєнні свинцем.

Комментариев нет:

Отправить комментарий