суббота, 23 марта 2013 г.

Цукровий діабет(продовження)

№ 16

    
Льон звичайний, насіння 25,0
    
квасоля звичайна, стулки стручків 25,0
    
Овес посівної, солома зеленого вівса 25,0
    
Чорниця звичайна, листя 25,0
3 ст. ложки суміші залити в термосі на ніч 0,5 л крутого окропу, а на наступний день процідити і пити по 2/3 склянки в теплому вигляді за 20-30 хв до їжі при цукровому діабеті.
№ 17

    
Льон звичайний, насіння 20,0
    
Брусниця звичайна, листя 20,0
    
Оман високий, корені 15,0
    
Сухоцвіт болотна, трава 15,0
    
Кукурудзяні стовпчики з рильцями 15,0
    
Ромашка аптечна, квітки 15,0
Приготування і застосування як у попереднього збору.
№ 18

    
Квасоля звичайна, стулки стручків 25,0
    
Козлятник лікарський, трава 25,0
    
М'ята перцева, листя 25,0
    
Чорниця звичайна, листя 25,0
2 ст. ложки збору залити 0,5 л крутого окропу, настояти 30-50 хв, процідити і пити по 1/3 склянки 3 рази на день за 15-20 хв до їжі при цукровому діабеті.
№ 19

    
Шовковиця біла, листя 40,0
    
Суниця лісова, листя 40,0
    
Пустирника пятілопастний, трава 20,0
2 ст. ложки збору залити 0,5 л окропу, кип'ятити 3-4 хв, настояти 1-2 год, процідити і пити по 1/5 склянки 3-4 рази на день за 20-30 хв до їжі при цукровому діабеті.
№ 20

    
Козлятник лікарський, трава 25,0
    
Чорниця звичайна, листя 25,0
    
Брусниця звичайна, листя 25,0
    
Береза ​​біла, листя 15,0
    
Крушина ольховидная, кора 10,0
Подрібнену кору крушини кип'ятити 20 хв, а решта частини збору залити 0,5 л окропу, кип'ятити 3-4 хв, настояти півгодини, змішати з відваром крушини, процідити і пити по 1/3 - 1/2 склянки 2-3 рази на день за 20-30 хв до їжі при цукровому діабеті.
№ 21

    
Квасоля звичайна, стеоркі стручків 25,0
    
Чорниця звичайна, листя 25,0
    
Лавр благородний, листя 25,0
    
Шовковиця біла, листя 2 5,0.
2-3 ст. ложки суміші залити 0,5 л окропу, витримати на киплячій водяній бані 15 хв, потім зняти, настояти 30-40 хв, процідити і пити по 1 склянці 3-4 рази на день за півгодини до їжі при цукровому діабеті.
№ 22

    
Кульбаба лікарська, листя 25,0
    
Кропива дводомна, листя 25,0
    
Чорниця звичайна, листя 25,0
    
Подорожник великий, листя 25,0
2 ст. ложки збору залити 0,5 л окропу, кип'ятити 2-3 хв, настояти 30-40 хв, процідити і пити по 1/2 склянки 3-4 рази на день за 20-30 хв до їжі при цукровому діабеті.
№ 23

    
Кульбаба, лікарський, коріння 25,0
    
Квасоля звичайна, стулки стручків 25,0
    
Кропива дводомна, трава 25,0
    
Чорниця звичайна, листя 25,0
2 ст. ложки суміші залити 0,5 л кип'яченої води, кип'ятити 12-15 хв, настояти 30-40 хв, потім процідити і пити по 1/2 склянки 3 рази на день за 30 хв до їжі при цукровому діабеті.
№ 24

    
Лопух великий, коріння 20,0
    
Козлятник лікарський, трава 35,0
    
Омежнік водяний, плоди 15,0
    
Живокіст лікарський, коріння 15,0
    
Горець пташиний, трава 15,0
2 ст. ложки суміші залити в термосі на ніч 0,5 л крутого окропу, а на наступний день процідити і пити теплим по 1 склянці 2-3 рази на день за півгодини до їжі при цукровому діабеті.
№ 25

    
Кропива дводомна, листя 25,0
    
Грицики звичайна, трава 25,0
    
Горець пташиний, трава 25,0
    
Хвощ польовий, трава 25,0
2 ст. ложки збору залити 0,5 л окропу, кип'ятити 3-5 хв, настояти 30-40 хв, процідити і пити по 1/5 - 1/4 склянки 3-4 рази на день за півгодини до їжі при цукровому діабеті.
№ 26

    
Козлятник лікарський, трава 25,0
    
Чорниця звичайна, листя 25,0
    
Кропива дводомна, листя 25,0
    
Квасоля звичайна, стулки стручків 15,0
    
Кульбаба лікарська, коріння 5,0
    
Шавлія лікарська, листя 5,0
1ст. ложку збору залити в термосі на ніч 0,5 л киплячої води, а на наступний день процідити і пити теплим по 1/2 склянки 3 рази на день за півгодини до їжі при цукровому діабеті.
№ 27

    
Квасоля звичайна, стулки стручків 25,0
    
Козлятник лікарський, трава 25,0
    
М'ята перцева, листя 25,0
    
Чорниця звичайна, листя 25,0
Приготування і застосування як у попереднього збору.
№ 28

    
Горець пташиний, трава 50,0
    
Хвощ польовий, трава 25,0
    
Суниця лісова, трава 25,0
2 ст. ложки подрібненої суміші залити 0,5 л окропу, витримати 15 хв на киплячій водяній бані, потім зняти і залишити для повільного охолодження на 30-40 хв, після чого процідити і пити по 1/2 склянки 3-4 рази на день за 15 - 20 хв до їди при цукровому діабеті.
№ 29

    
Горець пташиний, трава 35,0
    
Хвощ польовий, трава 35,0
    
Суниця лісова, трава 30,0
2 ст. ложки збору залити 0,5 л окропу, кип'ятити 3-5 хв, настояти 20-30 хв, процідити і пити по 1/5 - 1/4 склянки 3-4 рази на день за півгодини до їжі при цукровому діабеті.
№ 30

    
Чорниця звичайна, листя 20,0
    
Кульбаба лікарська, коріння 10,0
    
Бедренец камнеломкових, коріння 10,0
    
Осока піщана, кореневища 10,0
    
Квасоля звичайна, стулки стручків 10,0
    
Козлятник лікарський, трава 10,0
    
Шавлія лікарська, листя 10,0
    
Бузина чорна, квітки 10,0
    
Волошка синя, трава 10,0
2 ст. ложки суміші залити 0,5 л киплячої води, витримати 15 хв на водяній бані, настояти 30-40 хв, процідити і пити по 1/3 склянки 3 рази на день за півгодини до їжі при цукровому діабеті.
№ 31

    
Козлятник лікарський, трава 35,0
    
Чорниця звичайна, листя 35,0
    
Кропива дводомна, листя 30,0
1 ст. ложки збору залити 0,5 л окропу, кип'ятити 15 хв, настояти 30-40 хв, процідити і пити по 1/4 склянки відвару 3-4 рази на день за 20 хв до їжі при цукровому діабеті.
№ 32

    
Чорниця звичайна, листя 20,0
    
Квасоля звичайна, стулки стручків 15,0
    
Глід криваво-червоний, плоди 10,0
    
Звіробій продірявлений, трава 10,0
    
Подорожник великий, листя 10,0
    
Смородина чорна, листя 10,0
    
Шипшина коричної, плоди 5,0
    
Льон посівної, насіння 5,0
    
М'ята перцева, листя 5,0
    
Суниця лісова, листя 5,0
    
Бузина чорна, квітки 5,0
3 ст. ложки суміші залити в термосі на ніч 0,5 л крутого окропу, а на наступний день процідити і пити теплим по 2/3 склянки 3 рази на день за півгодини до їжі при цукровому діабеті.
№ 33

    
Чорниця звичайна, листя 45,0
    
Льон звичайний, насіння 25,0
    
Ялівець звичайний, плоди 20,0
    
Манжетка звичайна, трава 10,0
2 ст. ложки суміші залити 0,5 л окропу, витримати на киплячій водяній бані 15 хв, потім зняти, настояти 30-40 хв, процідити і пити по 1 склянці 2-3 рази на день за півгодини до їжі при цукровому діабеті.
№ 34

    
Кульбаба лікарська, коріння 20,0
    
Квасоля звичайна, стулки стручків 20,0
    
Кропива дводомна, листя 20,0
    
Чорниця звичайна, листя 20,0
    
Козлятник, лікарський, трава 20,0
2 ст. ложки збору залити ввечері в термосі 0,5 л окропу, а вранці процідити і пити по 1 склянці настою 3-4 рази на день за 20-30 хв до їжі при цукровому діабеті.
№ 35

    
Лопух великий, коріння 15,0
    
Золототисячник звичайний, трава 15,0
    
Цикорій звичайний, коріння 10,0
    
Глід криваво-червоний, плоди 10,0
    
Шипшина коричної, плоди 10,0
    
Солодка гола, коріння 10,0
    
Пустирника пятілопастний, трава 10,0
    
Нирковий чай, трава 5,0
    
М'ята перцева, трава 5,0
    
Береза ​​чорна, лист 5,0
    
Вероніка лікарська, трава 5,0
2-3 ст. ложки збору увечері залити в термосі 0,5 л крутого окропу. Вранці процідити і пити теплим 2/3 склянки 3 рази на день за півгодини до їжі при цукровому діабеті.
№ 36

    
Квасоля звичайна, стулки стручків 35,0
    
Чорниця звичайна, листя 35,0
    
Цикорій звичайний, коріння 10,0
    
Льон звичайний, насіння 10,0
    
Лопух великий, коріння 10,0
2-3 ст. ложки суміші залити 0,5 л кип'яченої води кімнатної температури, настояти 12 год, потім витримати 15 хв на киплячій водяній бані, після чого настояти 1 годину, процідити і пити по 1 склянці 3-4 рази на день за півгодини до їжі при цукровому діабеті .
№ 37

    
Чорниця звичайна, листя 20,0
    
Квасоля звичайна, стулки стручків 15,0
    
Глід криваво-червоний, плоди +10,0
    
Звіробій продірявлений, трава 10,0
    
Подорожник великий, трава 7,5
    
Смородина чорна, листя 7,5
    
Шипшина коричної, плоди 5,0
    
Ламінарія цукриста, слань 5,0
    
Бузина чорна, квітки 5,0
    
Суниця лісова, трава 5,0
    
М'ята перцева, трава 5,0
    
Льон посівної, насіння 5,0
2-3 ст. ложки збору увечері залити в термосі 0,5 л крутого окропу, вранці процідити і пити по 1/2 - 2/3 склянки 3 рази на день за 20-30 хв до їжі при цукровому діабеті.
№ 38

    
Кульбаба лікарська, листя 35,0
    
Чорниця звичайна, листя 35,0
    
Козлятник лікарський, трава 30,0
1 ст. ложки збору залити 0,5 л окропу, кип'ятити 5-7 хв, настояти 1 год, процідити і пити по 1/2 склянки 2-3 рази на день за 20 хв до їжі при цукровому діабеті.
№ 39

    
Чорниця звичайна, листя 20,0
    
Пустирник п'яти-лопатевий, трава 15,0
    
Спаржа лікарська, пагони 15,0
    
Шипшина коричної, плоди 10,0
    
Глід криваво-червоний, плоди 10,0
    
Чебрець звичайний, трава 10,0
    
Кропива дводомна, трава 10,0
    
М'ята перцева, трава 5,0
    
Льон посівної, насіння 5,0
2 ст. ложки збору увечері залити в термосі 0,5 л окропу, настояти ніч, вранці процідити і пити по 1/2 склянки 3-4 рази на день за 20-30 хв до їжі при цукровому діабеті.
№ 40

    
Кропива дводомна, листя 20,0
    
Козлятник лікарський, трава 20,0
    
Кульбаба лікарська, листя 20,0
    
Брусниця звичайна, листя 20,0
2 ст. ложки збору залити 0,5 л окропу, кип'ятити 5-6 хв, настояти 1-2 год, процідити і пити по 1/2 склянки 2-3 рази на день за 20 хв до їжі при цукровому діабеті.
№ 41

    
Лопух великий, коріння 15,0
    
Кукурудзяні рильця 12,5
    
Брусниця звичайна, листя 12,5
    
Шипшина коричної, плоди 10,0
    
Горіх волоський, листя 10,0
    
Чорниця звичайна, листя 10,0
    
Сухоцвіт звичайна, нирки 7,5
    
Звіробій продірявлений, трава 7,5
    
М'ята перцева, трава 5,0
2 ст. ложки збору увечері залити в термосі 0,5 л окропу, настояти ніч, вранці процідити і пити по 1/2 склянки 3-4 рази на день за півгодини до їжі при цукровому діабеті.
№ 42

    
Брусниця звичайна, листя 50,0
    
Рута звичайна, листя 30,0
    
Дягель лікарський, коріння 20,0
1 ст. ложку збору залити 1 склянкою окропу, кип'ятити 10 хв, настояти 30-40 хв, процідити і пити по 1/2 склянки 3 - 4 рази на день за півгодини до їжі при цукровому діабеті.
№ 43

    
Чорниця звичайна, листя 50,0
    
Шипшина коричної, плоди 20,0
    
Кукурудзяні рильця 20,0
    
Безсмертник піщаний, квітки 10,0
2 ст. ложки збору залити ввечері в термосі 0,5 л окропу, настояти ніч, вранці процідити і пити по 1/3 склянки 3-4 рази на день за півгодини до їжі при цукровому діабеті.
№ 44

    
Кульбаба лікарська, коріння 25,0
    
Квасоля звичайна, стулки стручків 25,0
    
Звіробій продірявлений, трава 25,0
    
Чорниця звичайна, листя 25,0
Приготування як у попереднього збору. Пити по 1/2 склянки 3 рази на день за 30 хв до їжі при цукровому діабеті.
№ 45

    
Козлятник лікарський, трава 70,0
    
Козлятник лікарський, насіння 30,0
1 чайну ложку суміші залити 1 склянкою холодної кип'яченої води, довести до кипіння і кип'ятити 10 хв. Потім настояти 20-30 хв, процідити і пити по 1 склянці 3 рази на день за 30 хв до їжі при цукровому діабеті.
№ 46

    
Кульбаба лікарська, листя 40,0
    
Смородина чорна, листя 30,0
    
Ожина сиза, листя 20,0
    
М'ята перцева, листя 10,0
1 ст. ложки збору залити 0,5 л окропу, кип'ятити 5 хв, настояти 1 - 2 год, процідити і пити по 1/4 - 1/3 склянки 3 рази на день за 20-30 хв до їжі при цукровому діабеті.
№ 47

    
Чорниця звичайна, листя 60,0
    
Береза ​​бородавчаста, листя 20,0
    
Квасоля звичайна, стулки стручків 10,0
    
Кропива дводомна, листя 10,0
Взяти 2 ст. ложки подрібненої суміші, залити 0,5 л кип'яченої води, кип'ятити 10 хв, настояти 1-2 год, процідити і пити по 1/2 склянки 3 рази на день за 20-30 хв до їжі при цукровому діабеті.
Буряк звичайна і тиреотоксикоз

    
З'їдати щодня натщесерце по 100-150 г буряка звичайної. Як овоч, багатий йодом, вона дуже корисна для хворих тиреотоксикозом.
Відвар валеріани і гіперфункція щитовидної залози

    
2 ст. ложки сухих подрібнених кореневищ і коренів валеріани залити 3 склянками кип'яченої води, варити при слабкому кипінні 10-15 хв, настояти півгодини-годину, процідити і пити по півсклянки 3 рази на день при гіперфункції щитовидної залози, серцебитті та болях в серці.

Комментариев нет:

Отправить комментарий