суббота, 23 марта 2013 г.

Виразкова хвороба шлунка і дванадцятипалої кишки

Лікування виразкової хвороби шлунка та дванадцятипалої кишки обліпиховою олією

    
Приймати всередину по 1 чайній ложці обліпихової олії 3 рази на день за 30-40 хв до їжі при виразковій хворобі шлунка і 12-палої кишки протягом 3-4 тижнів. Одночасно приймати 50 мл 2%-ного розчину питної соди (переважніше з'єднати її з маслом обліпихи і, добре збовтати, випити, тоді лікування переноситься краще).
Прийом обліпихової олії без соди може викликати кислу відрижку. При гарній переносимості доза його може бути поступово доведена до 1 ст. ложки на прийом 2-3 рази на день.
У період лікування необхідно дотримуватися противиразкову дієту.
Прополіс при виразці шлунка і дванадцятипалої кишки

    
Приймати по 40-60 крапель 20%-ную спиртову настойку прополісу в склянці теплої води 3 рази на день за годину до їжі протягом 20 днів. При необхідності через 10-12 днів перерви курс лікування можна повторити. Обов'язковою умовою такого лікування є дотримання відповідної дієти.
Настій трав з медом і виразкова хвороба шлунка
Скласти збір з наступних компонентів:

    
Алтей лікарський, коріння 25,0
    
Солодка гола, коріння 25,0
    
Фенхель звичайний, плоди 25,0
    
Ромашка аптечна, квітки 25,0
Взяти 2 ст. ложки сухої подрібненої суміші, залити 0,5 л окропу, кип'ятити на слабкому вогні 2-3 хв, настояти 1 годину, процідити, розчинити бджолиний мед з розрахунку 1 ст. ложка на склянку настою і пити його теплим по 1/2 - 1/3 склянки 3 рази на день, за 1,5-2 години до їжі при виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки, а також при хронічному гастриті з підвищеною кислотністю.
Мед при виразковій хворобі шлунка

    
Взяти 1 ст. ложку бджолиного меду, розчинити її в склянці теплої кип'яченої води і випити за 1,5 години до прийому їжі або через 3 години після їжі при виразковій хворобі шлунка. У день приймати 3-4 склянки медового розчину. Курс лікування 1,5-2 місяці.
Якщо виразкова хвороба супроводжується зниженою кислотністю, то мед необхідно розводити в холодній кип'яченій воді і пити його за кілька хвилин до їжі. У період подібного лікування інші солодощі повинні виключатися.
Народний засіб від виразки шлунка

    
Щодня протягом літа з'їдати по 12-15 свіжих листків подорожника великого.
Муміє і виразкова хвороба шлунка

    
Приймати по 0,15 г муміє 2 рази в день (розводиться в ст. Ложці кип'яченої води) натще (за 1-2 години до їжі) при виразковій хворобі шлунка і 12-палої кишки. Одночасно дотримуватися противиразкову дієту. Курс лікування 3 - 4 тижні.
Відвар оману і органи травлення

    
1 ст. ложку сухих подрібнених коренів оману високого залити 0,5 л кип'яченої води, варити при слабкому кипінні 15-20 хв, настояти 3-4 год, процідити і пити по півсклянки Зрази на день за півгодини до їжі при зниженому апетиті, проносах, гастритах, виразковій хвороби шлунка і 12-палої кишки, ентероколітах, хворобах печінки і жовчного міхура, геморої, а також як противоглистное засіб.
Дивосил має протизапальну, антисептичну та кровоспинну властивостями, зменшує підвищену секреторну і моторну функції шлунково-кишкового тракту, покращує апетит, має антигельмінтну і жовчогінну дії, підвищує жовчоутворення та ін Всі ці його властивості дозволяють з успіхом використовувати оман при лікуванні захворювань органів травлення та для їх профілактики.
Подорожник і захворювання органів травлення

    
Відвар з листя подорожника: 3 ст. ложки сухого подрібненого листя подорожника залити 0,5 л кип'яченої води, довести до кипіння і варити на малому вогні 10 хв. Потім настояти півгодини-годину, процідити і пити по 1/3 склянки 3-4 рази на день за півгодини до їжі при виразковій хворобі шлунка з нормальною або зниженою кислотністю, анацидних гастритах, ентеритах, коліті і т.п.
Фармакологічна промисловість випускає препарати подорожника плантаглюцид і сік. Плантаглюцид являє собою гранули, які приймають за 20-30 хвилин до їди по 0,5-1 г (по 1/2 - 1 чайній ложці) 2-3 рази на день (попередньо розводять в 40-50 мл теплої води) для лікування виразкової хвороби шлунка та дванадцятипалої кишки з нормальною та зниженою кислотністю (у період загострення), гіпоцидні гастритів, а також для профілактики їх загострень. Курс лікування 3-4 тижні. Плантаглюцид підвищує вільну і загальну кислотність шлункового соку, захищає слизову оболонку шлунка, знімає спазми.
Сік подорожника п'ють по 1 ст. ложці 3 рази на день за 15-30 хв до їди (розводять в 40-50 мл кип'яченої води) протягом 30 днів при виразковій хворобі шлунка (без підвищення кислотності), анацидних гастритах і хронічних колітах.
Відвар кореня солодки і виразкова хвороба шлунка

    
2 ст. ложки сухого подрібненого кореня солодки голої залити 0,5 л кип'яченої води, варити на слабкому вогні 10 хв, настояти 1-2 год, процідити і пити по 1/4 - 1/2 склянки 3-4 рази на день при виразковій хворобі шлунка і 12перстной кишки, при гастритах, а також як легке проносне при запорах.
Відвар кореня солодки має обволікаючим, спазмолітичну і загальнозміцнюючим властивостями.
Чага і виразкова хвороба шлунка
Взяти свіжий березовий гриб, вимити, потім подрібнити на тертці (якщо у вас є тільки сухий гриб, то його потрібно замочити на 4 години у воді кімнатної температури, потім воду злити - вона ще стане в нагоді, а гриб натерти). Після цього подрібнену чагу залити кип'яченою водою температурою не вище 50 ° з розрахунку на 1 частину гриба - 5 частин води, настояти дві доби, процідити, осад віджати в настій, додати воду від замоченого гриба і пити по 1 склянці 3 рази в день за 30 хв до їжі при гастриті і виразковій хворобі шлунка. Настій чаги зберігати в холодильнику не більше чотирьох днів.
Звіробійного масло і виразкова хвороба шлунка
Звіробійного масло можна приготувати двома способами.

    
1-й спосіб. 500 г свіжої подрібненої трави рослини (або тільки квіток) залити 0,5 л білого вина (можна взяти 0,5 л горілки) і 1 л мигдального, лляного або соняшникової олії, витримати 3 дні; після чого протягом 2-3 год випарувати вино (горілку) на слабкому вогні, а потім настояти 2-3 тижні в темному місці і профільтрувати. Отримане масло має темно-червоний колір. При виразковій хворобі шлунка його приймають по 1 ст. ложці натщесерце протягом 1-2 місяців.
Масло можна застосовувати і зовнішньо, наприклад для лікування ран, трофічних виразок, пролежнів і т. п.

    
2-й спосіб. Масло можна приготувати і з сухою, стовченої в порошок трави. Для цього її потрібно змішати в співвідношенні 1:2 з підігрітим мигдальним, соняшниковим або іншим рослинним маслом, витримати 3-4 год на киплячій водяній бані, настояти 2-3 тижні, часом збовтуючи, потім профільтрувати.
Збір трав, що виліковує виразку шлунка
Приготувати таку суміш:

    
Горець пташиний, трава 30
    
Сухоцвіт болотна, трава 20
    
М'ята перцева, листя 20
    
Мелісса, трава 15
    
Звіробій продірявлений, трава 15
2 ст. ложки сухого подрібненого збору залити 0,5 л окропу, варити 3-4 хв, настояти 30-40 хв, процідити і пити по 1/2 склянки 2-3 рази на день за 30 хвилин до їжі при виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки.
Звіробій, коров'як, м'ята і виразкова хвороба шлунка

    
Взяти 50 г трави звіробою продірявленого і по 25 г трави коров'яку скипетровидного і м'яти перцевої. 2 ст. ложки сухого подрібненого збору залити в термосі 0,5 л крутого окропу, настояти 40-60 хвилин, процідити і пити по 1/2 склянки 3 рази на день за 15-20 хвилин до їжі при виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки. Курс лікування 6 тижнів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий