вторник, 23 октября 2012 г.

Груша звичайна

Груші здавна служили не тільки їжею, а й допомагали боротися з деякими захворюваннями. Відвар груш досі використовують при розладах шлунково-кишкового тракту, а варені та печені плоди - при сильному кашлі, задуха, туберкульозі легенів. Густий відвар застосовують для прикладань при сильному головному болі. Відвар груш застосовують і при нирково кам'яної хвороби. Сік і відвари дають при діабеті, і як лікувальний засіб для зміцнення капілярів.ПРОСТАТИТ. 1 склянку сухих подрібнених груш відварити до м'якості в 0,5 л води, настояти 4 години, приймати по 1/4 1/2 склянки 3 4 рази на день. Ефект вражаючий, наступає через кілька днів, а тривале застосування грушевого компоту призводить до повного виліковування.ГРИБКОВІ ЗАХВОРЮВАННЯ, ДЕРМАТИТ. Унікальна властивість груші - вона природний антибіотик. Молоде листя, свіжі або сухі, відварити - склянка листя залити 0,5 л окропу, настояти на малому вогні 2 3 хвилини, дати охолонути і прикладати примочки до хворих місць.
***
Всі різновиди груші і будь-які їх сорти мають в'яжучим дією, дублять стінки шлунка. Їх необхідно виключити з лікувального харчування при желудочнокішечних хворобах, супроводжуваних запорами.Не рекомендується їсти груші на порожній шлунок - краще всього через півгодини після їди.Після груш не можна пити сиру воду, є щільну, важку їжу.До речі, лікувальними властивостями володіє тільки та груша, яка має характерний грушевий аромат; інші, якщо вони без запаху, їжте заради задоволення, однак ні в свіжому, ні в вареному, ні в печеному вигляді вони не допоможуть ні при діабеті, ні при захворюваннях легенів або інших хворобах.

Комментариев нет:

Отправить комментарий