суббота, 20 октября 2012 г.

Глід(Боярышник)

У глоду цілющі квітки, плоди, листя, кора. Широке застосування знаходить глід при серцево-судинної недостатності, стенокардії, миготливої ​​аритмії, пароксизмальній тахікардії, екстрасистолії, розладах кровообігу в судинах серця і головного мозку, атеросклерозі - особливо в клімактеричний період. Глід буває необхідний при тиреотоксикозі, підвищеній функції щитовидної залози, підвищеному кров'яному тиску, запамороченні, шумі у вухах, безсонні, підвищеній нервовій збудливості, задишці. Відвар кори використовують при лихоманці, відвар плодів - при лейкемії. Еліксиром для продовження життя може послужити сік з травневих листя.РЕВМАТИЗМ. На три чверті наповнити банку свіжими квітками глоду, не утрамбовувавши, залити доверху горілкою і настояти 1 тиждень. Приймати по чайній ложці 3 рази на день через півгодини годину після їди, запиваючи настоєм трави звіробою.ПОГІРШЕННЯ ПАМ'ЯТІ, ВЕЛИКА дратівливість, зниження працездатності, ЗАПАМОРОЧЕННЯ, ГІПЕРТОНІЯ, ПОЧУТТЯ СТРАХУ ХОДЬБИ ПО ВУЛИЦІ, ОЗНАКИ РОЗЛАДИ КООРДИНАЦІЇ І хода. Приймати по 40 крапель 3 рази на день заспиртований сік квіток.
Є в глоду і зворотний бік медалі. Тривалий і безконтрольний прийом його препаратів може викликати пригнічення серцевого ритму. Відвари і настойки не можна приймати натщесерце, а тільки через півгодини годину після їжі. Якщо їх пити на голодний шлунок, то можна спровокувати спазм судин, кишковий спазм, іноді і блювоту. Після прийому глоду не можна відразу пити холодну воду - це викличе кишкові кольки. Зняти їх можна кмином, кропом, селерою. Плоди глоду у великій кількості можуть викликати легке отруєння. Особливо шкідливі незрілі плоди.Здатність глоду знижувати тиск іноді ускладнює лікування серцевих недуг і інших захворювань у гіпотоніків. Для них, за моїми багаторічними спостереженнями, більш відповідним є сік, віджатий з свіжих квіток. Його необхідно змішати з рівною кількістю горілки, щоб запобігти закисання.

Комментариев нет:

Отправить комментарий