вторник, 23 октября 2012 г.

Грейпфрут

Фахівці відзначають, що м'якоть і сік грейпфрута мають високі дієтичні та лікувальні якості: покращують травлення, нормалізують роботу печінки, знижують кров'яний тиск, сприяють відновленню сил і бадьорості у тих, хто ослаб від довгої та виснажливої ​​хвороби. Плоди і сік грейпфрутів корисні при серцево судинних захворюваннях, виснаженні нервової системи, хворобах нирок. Посилюючи дію інсуліну, грейпфрут покращує стан хворих на цукровий діабет.

***

Однак грейпфрут має протипоказання при високій кислотності шлункового соку, при виразці шлунка і дванадцятипалої кишки, коліті і ентериті. Лікування грейпфрутом не можна проводити при вираженій гіпотонії. Грейпфрут протипоказаний при гепатиті і гострому нефриті.

Комментариев нет:

Отправить комментарий