четверг, 18 июля 2013 г.

Корисні властивості кавуна

Схожі на арештантів, з надією визирають з-за грат, кавуни готові надати себе у повне розпорядження любителів їх цукровою яскраво-червоною м'якоті.
Це великий подарунок страждають ожирінням: вони можуть не тільки поласувати солоденьким, а й розлучитися із зайвою вагою, якщо будуть влаштовувати собі розвантажувальні кавунові дні протягом осені. У день можна з'їдати до 2 кілограмів кавуна за умови, звичайно, якщо в його доброякісності сумнівів немає.

Яскраво виражене сечогінну дію кавуна піде на користь всім страждаючим захворюваннями нирок, печінки, жовчовивідних шляхів, шлунково-кишкового тракту, гіпертонією і подагрою. Кавун промиває організм, виводить з нього неминучі при нашій екології токсини, сприяє зниженню рівня холестерину, це піде на користь кому завгодно, але особливо всім страждаючим серцево-судинними захворюваннями. Сечогінний вплив кавуна обумовлює його жарознижувальну дію, причому на відміну від подібних медикаментозних засобів у нього немає протипоказань.
Особливо пильна увага на кавун повинні звернути володарі сечокам'яної хвороби: уратні і кальцій-оксалатних камені здаються кавуну без бою і спокійно залишають організм під цілющим наглядом кавунової м'якоті. Але тим, у кого камені лужного походження (наприклад, фосфатні), кавун не допоможе. '
Мінеральні солі і насамперед залізо, якого в кавуні досить багато, роблять його вкрай важливим продуктом в меню страждають анемією, недокрів'ям і захворюваннями крові.
Ніжна кавунова клітковина має делікатним послаблюючу властивістю і допомагає налагодити моторну функцію кишечника, а значить, впоратися з запорами.
Зелена кавунова скоринка - визнане народний засіб від колітів. Її можна використовувати в сирому вигляді, а moжнo висушити на зиму. Для цього кавун ретельно миють і гострим ножем знімають верхній зелений шар, висушують і приймають у вигляді порошку щодня 3 рази по 5 грамів. Запивати рекомендується медовою водою.

Комментариев нет:

Отправить комментарий