четверг, 18 июля 2013 г.

Які овочі не варто їсти при хворобах

Намагаючись насолодитися недовгою щедрістю літа і осені, жителі середніх широт нерідко зловживають свіжими овочами та фруктами, що призводить не тільки до розладу шлунка, а й до загострення хронічних захворювань.
Адже дещо з врожаю при певних проблемах зі здоров'ям є взагалі не можна, а дещо можна тільки в дуже скромних кількостях.
Буряк потрібно обмежувати в раціоні особам з порушеннями обміну речовин, особливо з сечокам'яною хворобою (у ній багато щавлевої кислоти).
Помідори не рекомендуються при жовчнокам'яній хворобі (у них багато органічних кислот).
Солодкий (болгарська) перець у меню осіб з виразковою хворобою, гастритом, ентероколітом, гепатитом, холециститом і захворюваннями нирок може бути присутнім тільки в невеликих кількостях (провокує загострення хвороби).
Свіжі огірки виключають з раціону при загостренні виразки, гастриту і ентероколіту. У спокійному періоді за наявності цих захворювань в хронічній формі вживають потроху і краще без шкірки.
Білокачанна і червонокачанна капуста протипоказана при загостреннях виразки, схильності до спазмів шлунково-кишкового тракту і підвищеної перистальтиці кишечника.
Цвітна капуста і брокколі не рекомендуються при подагрі і сечокислий діатез (пуринові основи призводять до загострення).

Комментариев нет:

Отправить комментарий