понедельник, 19 мая 2014 г.

Лікувальне голодування - продовження(Вихід з голодування)

Вихід з голодування вимагає дуже серйозного ставлення . У цей період людина , зазвичай , відчуває себе не цілком здоровим , оскільки в організмі продовжують йти відновні процеси .
Вихід з голодування триває стільки ж днів , скільки тривало саме голодування . Бажано , щоб перші дні виходу з голодування припадали на суботу та неділю . У цей час з харчування виключаються сіль , м'ясо , риба , яйця , гриби. При 4 - 5 - денному голодуванні перший день виходу слід провести на соках , овочах , відварах трав. Дуже важливо є не кваплячись , ретельно пережовуючи пишу.
Є 3 варіанти відновного харчування :
Відновне харчування - 1
1 -й день: 1 л натуральних соків на 5 прийомів ( на перший прийом розвести водою в 2 рази) .2 -й день: соки - 1 л і фрукти протерті - 500 г рівномірно на 5 прийомів.3 - 4 -й день: соки - 0,5 л , фрукти протерті - 500 г , морква терта - 500 г , кефір - 0,5 л; на 5 прийомів.5 - 6 -й день: соки - 0,4 л , фрукти протерті - 400 г , морква терта - 400 г , кефір - 1 л , хліб сірий - 400 г , мед - 40 г; на 4 прийоми.7 - 10 -й день: фрукти - 600 г , морква терта - 600 г , кефір - 1 л , хліб сірий - 600 г , мед - 60 г , вінегрет - 250 г ( картопля варена , морква сира , буряк варена , капуста сира , масло рослинне , цибуля ріпчаста ) .11 -15-й день: фрукти - 600 г , морква терта зі сметаною - 150 г/50 г , кефір - 0,85 л , хліб сірий - 600 г , мед - 60 г , вінегрет - 100 г , масло вершкове - 50 г , горіхи - 90 г , каша з молоком ( крупа - 80 г , молоко - 200 мл); на 4 прийоми.16 - 30 -й день: фрукти - 600 г , морква терта зі сметаною - 150 г/50 г , кефір - 0,8 л , хліб сірий - 600 г , мед - 60 г , вінегрет - 400 г ( до складу вінегрету , наведеним вище , додати свіжі огірки і зелений горошок) , масло вершкове - 50 г , горіхи - 90 г , каша з маслом вершковим - 400 г (крупа кожна, крім вівсяної при алергії , - 80 г , масло вершкове - 10 г із загальної кількості ) , пюре картопляне (з помідорами чи із зеленим горошком і вершковим маслом - 450 г , в тому числі помідори 120 г) ; на 4 прийоми.
Відновне харчування - 2
1 -й день: відвар круп'яної ( 1:15 ) - 1 л на 5 прийомів. 2 -й день: відвар круп'яної (1:10) - 1 л на 5 прийомів.3 - 4 -й день : каша « розмазня » - 1 кг ( крупа - 150 г , масло вершкове - 25 г) ; на 5 прийомів.5 - 6 -й день : каша розсипчаста - 400 г ( крупа - 80 г , масло вершкове - 10 г) , кефір - 0,4 л , хліб сірий - 200 г; на 4 прийоми.7 - 10 -й день : каша розсипчаста з маслом - 400 г/10 г , пюре картопляне з молоком і вершковим маслом - 320 г/80 мл/10 г , чай без цукру - 0,4 л , кефір - 0,4 л , хліб сірий - 200 г; на 4 прийоми.11 - 12 -й день : каша розсипчаста - 400 г/10 г , суп- пюре з овочів - 500 г (картопля - 100 г , морква - 50 г , молоко - 50 г , масло вершкове - 10 г , паста томатна - 5 г) , пюре картопляне з молоком і вершковим маслом - 320 г/80 мл/10 г , чай без цукру - 0,4 л , кефір - 0,4 л , хліб сірий - 400 г , овочі відварні - 250 г (картопля - 100 г , морква - 150 г , масло рослинне - 15 мл); на 4 прийоми.13 - 14 -й день : каша розсипчаста з маслом - 200 г / 5 г , вінегрет - 300 г , сметана - 200 г , сухарі - 100 г , суп овочевий з крупою і грінками - 500 г ( рис - 20 г , картопля - 100 г , горошок зелений - 30 г , вершкове масло - 5 м , грінки - 50 г) , пюре картопляне з молоком і вершковим маслом - 160 г/40 мл / 5 г , чай без цукру - 0,4 л , кефір - 0 , 4 л , хліб сірий - 200 г; на 4 прийоми.15 - 17 -й день : каша розсипчаста з маслом - 200 г / 5 г , вінегрет - 300 г , сметана - 150 г , сухарі - 100 г , суп овочевий з крупою і грінками - 500 г / 50 г , чай без цукру - 0,2 л , макарони з сиром - 200 г/50 г , кисіль молочний - 0,2 л ( молоко - 50 мл , цукор - 20 г , крохмаль - 7 г) , компот із сухофруктів без цукру - 0,2 л , молоко - 0,2 л , хліб сірий - 200 г; на 4 прийоми.18 - 21 -й день : морква терта сира - 150 г , каша розсипчаста з маслом - 200 г / 5 г , вінегрет - 300 г , сметана - 150 г , сухарі - 100 г , суп- пюре з овочів з грінками - 500 г / 50 г , каша гречана з сиром і маслом - 200 г (крупа гречана - 40 г , сир - 80 г , масло вершкове - 5 г) , чай без цукру - 0,2 л , кисіль молочний - 0,2 л , кефір - 0,2 л , молокб - 0,2 л , хліб сірий - 300 г; на 4 прийоми.
Відновне харчування - вараінт 3
1 -й день - 1,25 л сироватки під кисляку на 5 прийомів ;2 -й день - 1 л кефіру , розведеного водою в 2 рази , на 5 прийомів ;3-й день - 1 л кефіру на 5 прийомів ;4 -й день і далі можна комбінувати з першого і другого варіантів .
Примітка . При виході з голодування слід враховувати і такі рекомендації :
1 . У період відновлення все є без солі;2 . Дієту з 11- 15 -го по 30 -й день харчування можна варіювати залежно від наявності продуктів , дотримуючись рослинно -молочного харчування;3 . Можна замінити свіжі фрукти та овочі рівноцінним кількістю консервованих (без цукру і з мінімумом солі) або сухих .4 . Кефір можна замінити будь-якими кисломолочними продуктами ;5 . При виразковій хворобі шлунка та дванадцятипалої кишки слід починати період відновлення з відварів круп , киселів , відварних овочів. Не слід вживати консервовані соки , сирі фрукти і овочі ,6 . Люди, схильні до алергії , в період відновлення повинні виключити з раціону всі продукти , які можуть викликати у них алергічну реакцію.7 . Оскільки найбільша втрата маси тіла при голодуванні відбувається в перші 7-10 днів , голодування при ожирінні слід проводити за 2-3 циклу : 7-10 днів - голодування , 5-7 днів - відновлення , потім знову голодування 7-10 днів . Найкращі результати досягаються саме за таких голодуваннях циклами з наступним регулярним щотижневим добовим голодуванням і відмовою від прийому їжі після 18-19 годин. У відновному періоді людям , що страждають ожирінням , слід приблизно на 20-30 % зменшити кількість рекомендованих вище продуктів .

Комментариев нет:

Отправить комментарий