четверг, 22 ноября 2012 г.

Персик

Ось ще один предмет спокуси, правда, не завжди і не всім доступний (в сенсі лікування, що вимагає щоденного прийому протягом хоча б двох трьох тижнів). В особливих рекомендаціях він не потребує. Хто відмовиться від соковитого ароматного плоду з ніжним пушком на рум'яної шкірочки?! Постарайтеся побільше вживати персики при низькому гемоглобіні, анемії. За вмістом заліза вони перевершують вишню, яблука, абрикоси, груші, сливи. Особливо корисні персики тим, хто переніс операцію з видалення пухлин, променеву терапію. І взагалі хімічний склад персиків підвищує стійкість до розвитку злоякісних новоутворень. Токоферол, що міститься в персиках, стримує процес старіння.Увагу привертає один оригінальний рецепт, пов'язаний з персиками, вірніше, з зернами кісточок персика.ДІАТЕЗ, АЛЕРГІЯ. Взяти зерна кісточок, добре їх прожарити, розтерти, змолоти в кавомолці. Отриману борошно злегка змочити водою і змащувати висип на тілі дитини.
***
Персики протипоказані при діабеті, при ожирінні. Персики небажані при гіпофункції щитовидної залози, так як перешкоджають виробленню гормону щитовидної залози. Протипоказані при алергії.

Комментариев нет:

Отправить комментарий