воскресенье, 18 ноября 2012 г.

Пшениця

Гріх було б обійти її стороною. Адже це хліб наш насущний, який і годує, і лікує.
Найпростіші способи лікування - відвар м'якушки хліба при проносах; м'якуш, намочений в гарячому молоці, розсмоктує нариви і пухлини. І, звичайно ж, висівки. Відвар пшеничних висівок з медом п'ють при захворюванні дихальних шляхів. Висівки в натуральному вигляді призначають при гіпертонії і атеросклерозі, атонії кишечника. Їх, - де по чайній, де по столовій ложці - запивають водою. І ще популярно лікування пророслим зерном пшениці. Але мало кому відомі інші рецепти. Кому то вони, може бути, стануть в нагоді.Лейкемії. Заварити 3 столові ложки пшеничних висівок в склянці окропу, настояти 2 години. Приймати по 1 столовій ложці 3 4 рази на день за півгодини до їжі. Цей же рецепт добре допомагає і при АНЕМІЇ.ВИРАЗКА СЕЧОВОГО МІХУРА. Взяти 200 г висівок на 1 л киплячої води. Варити 1 годину. Двічі процідити. Пити по півсклянки (аж до 1 склянки) 3 4 рази на день. Курс лікування - 1 місяць.ПСОРІАЗ. Півтора кілограма висівок залити гарячою водою і настоювати 4 години. Процідити у ванну. Приймати її не більше 15 хвилин. Не витиратися, обсохнути, надіти м'яке домашнє білизну. Ванни приймати щодня протягом 10 днів. Для ножної ванни використовують 250 г висівок, готувати так само при лікуванні не тільки псоріазу, але і шкірного висипу, екземи.АТЕРОСКЛЕРОЗ. Столову ложку висівок заливають склянкою окропу і настоюють півгодини. Потім додати до настою ще склянку окропу і ще настояти 10 хвилин. Процідити. Розділити на три порції. Приймати 3 рази на день після їди.Зниження імунітету. Промити 100 г зерен, вимочити в невеликій кількості води 2 3 години, потім підсушити серветкою, змолоти на м'ясорубці. Додати по 1 столовій ложці меду і сметани (можна вершки або молоко). Приймати отриману суміш вранці натщесерце. Лікування провести протягом місяця. Заодно це нормалізує роботу кишечника.РОЖА. Буває, хвороба настільки завзята, що ніякому лікуванню не піддається, завдаючи муки. Спробуйте взяти 3 пшеничних колоски під час цвітіння і обвести ними хворе місці 3 рази. На другий день ще 3 колоска і повторити процедуру. Уражені місця поблідли. На третій день зробити те ж саме. Три дні - і пройде. Це старовинне знахарська засіб.
***
При лікуванні пшеницею одним з протипоказань вважається діабет. Важко лягає на хворий шлунок і кишечник випікається нашими пекарнями продукт, званий пшеничним хлібом. У перший день, поки він свіжий, викликає печію і тяжкість в животі, швидко черствіє і вже через добу може покритися ледве прикметною пленочкой цвілі. Не поспішайте зрізати уражену ділянку - краще відразу викинути цей небезпечний продукт, тому що цвіль уже встигла виробити одну з різновидів афлатоксину, грізного біологічного фактора, провідного поступово руйнівну роботу в організмі, викликаючи згодом важкі хвороби, аж до раку. Хіба таким буває справжній пшеничний хліб? Справжній поки можна зустріти в селах, поставлений на добротній опарі, спечений у російської печі на поду. Я брав такий хліб в далекі походи, і він навіть через тиждень залишався свіжим і не кришився, не втрачав первинного смаку. На жаль, зараз про такий хлібі залишається тільки мріяти.

Комментариев нет:

Отправить комментарий